Mörkt grovt bröd med sirap och filmjölk
Bakade ett bröd för någon vecka sedan som var både gott, lätt att göra och förhållandevis nyttigt. Bara att blanda ihop ingredienserna och in i ugnen!
Receptet är till två limpor, men givetvis går det bra att halvera mängden.
Ställ ugnen på 175 grader.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke. Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Häll smeten i smorda avlånga formar och nagga med en sticka genom hela brödet, ca 25 gånger.
Grädda i nedersta delen av ugnen i 90-100 minuter.
Låt bröden stå några minuter i formarna och stjälp sedan upp dem på galler. Täck med bakhandduk och låt svalna ytterligare.
Ät dem ljumna nybakade eller skiva och frys in när de svalnat helt.

Åh, vad gott! Det måste jag prova!
Jag också. Måste ju prova formen jag ärvt av mormor ;)
Jag måste me prova! :D Köpte en brödform o efter de har jag aldrig använt den så e väl dax! ;)