Morotsmuffins

Hittade ett riktigt gott och lite annorlunda recept. Perfekt som mellanmål!

Ingredienser (12 st)
1 stor morot eller 2 små
150 g fetaost
3 dl vetemjöl (jag använde vetemjöl special och det funkade bra!)
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
1,5 dl naturell yoghurt eller filmjölk
Ca 1 dl solroskärnor
12 Muffinsformar

Gör så här
Sätt ugnen på 200º och ställ muffinsformar på en plåt.
Skala moroten och riv den grovt. Skär osten i tärningar (inte alltför små, det blir bara pillrigt sedan).
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt morot, ägg, olja och yoghurt och blanda snabbt ihop till en deg (rör inte för länge).
Klicka ut degen i muffinsformarna, tryck i osten och strö över solroskärnor.
Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter och låt sedan svalna på plåten.

Enligt originalreceptet ska det gå bra att frysa muffinsarna. Jag har inte själv gjort det än, så jag vågar inte lova alldeles säkert att det blir bra, men det tror jag säkert att det blir! :)


/Maria

RSS 2.0