Fullkornsbröd med lingon

Ingredienser (1 limpa)
8 dl rågsikt 
2 dl krossat bovete 
1 dl havre-, vete- eller kruskakli 
1 dl linfrön 2 tsk salt 
1 msk bikarbonat 
1 dl lingonsylt 
0,25 dl ljus sirap (jag använde mörk istället och det gick bra det med!)
5 dl mild naturell yoghurt

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör därefter i lingonsylt, sirap och yoghurt.
Smöra och bröa en brödform. Häll i degen och nagga den med en lång sticka.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme (ev något längre).
Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.



/Maria

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0