Fullkornsbröd med lingon
Ingredienser (1 limpa)
8 dl rågsikt
2 dl krossat bovete
1 dl havre-, vete- eller kruskakli
1 dl linfrön 2 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
0,25 dl ljus sirap (jag använde mörk istället och det gick bra det med!)
5 dl mild naturell yoghurt
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör därefter i lingonsylt, sirap och yoghurt.
Smöra och bröa en brödform. Häll i degen och nagga den med en lång sticka.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme (ev något längre).
Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

/Maria
8 dl rågsikt
2 dl krossat bovete
1 dl havre-, vete- eller kruskakli
1 dl linfrön 2 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
0,25 dl ljus sirap (jag använde mörk istället och det gick bra det med!)
5 dl mild naturell yoghurt
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser och rör därefter i lingonsylt, sirap och yoghurt.
Smöra och bröa en brödform. Häll i degen och nagga den med en lång sticka.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme (ev något längre).
Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

/Maria
Kommentarer
Trackback